Κυνηγόσκυλα πέθαναν από ασφυξία σε πλοίο προς ΣΚΥΡΟ.Βέβαια στην υπόθεση έχει μπλεχτεί μια φιλοζωικη και βρήκε ευκαιρία να τα βάλει με τους κυνηγούς! Το λέω αυτό διότι τα σκυλιά τους οι συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών τα έχουν σαν τα παιδιά τους και όχι όπως τους κατηγορούν! Ας επέμβει η ομοσπονδία μας να δει τι γίνεται (ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ)

Η είδηση από φυλοζωικη;

Αδιευκρίνιστος αριθμός κυνηγόσκυλων πέθανε από ασφυξία κατά την διάρκεια ταξιδιού με πλοίο επειδή ήταν κλεισμένα στα σκυλόκουτα στο γκαράζ του πλοίου. Το μάλλον χαιρέκακο κείμενο της ανάρτησης είναι το εξής:
”Το καράβι «Αχιλλέας» έδεσε στο λιμάνι της Σκύρου το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου και από το γκαράζ του πλοίου κάποιοι κυνηγοί, που πήγαιναν στο νησί για να εξασκήσουν το «σπορ» τους, έβγαλαν τα σκυλιά τους νεκρά. Αιτία το γεγονός ότι άφησαν τα ζώα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στο γκαράζ και δεν τα ανέβασαν στα κλουβιά, που υπάρχουν στο πλοίο!
Ο αριθμός των σκυλιών, που πέθαναν, είτε από τη ζέστη, είτε από την ασφυξία λόγω των αναθυμιάσεων λέγεται ότι ήταν 8 δεν έχει διευκρινιστεί. Ούτε είναι γνωστό το πόσα κατάφεραν να σωθούν. Όμως εκείνο το απόγευμα όπως πληροφορηθήκαμε επικράτησε πανικός στο λιμάνι και αυτόπτες μάρτυρες των σκυλιών που τα έβγαλαν νεκρά είναι αρκετοί ντόπιοι.
Μάλιστα στο λιμάνι έσπευσε για να βοηθήσει τα ζώα και ένας γεωπόνος, που ασχολείται με τη φροντίδα των αλόγων και προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στα σκυλιά μόλις το έμαθε.
Σύμφωνα με την «ΣΚΥΡΟΣ – ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» λέει ότι ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε από τους κυνηγούς να βάλουν τα σκυλιά στα ειδικά κουτιά που υπάρχουν στο καράβι. Επέμεινε αλλά εκείνοι αδιαφόρησαν δεν θέλησαν να τα μεταφέρουν και τα άφησαν στο γκαράζ. (Eίναι έτσι; ή η εταιρία μέσω από ότι κατάλαβα Φιλόζωων συλλόγων τα ρίχνουν στους κυνηγούς πάλι;)
Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ζώα χάνουν τη ζωή τους επειδή μένουν στο γκαράζ ενός πλοίου καθώς ο χώρος εκεί δεν κλιματίζεται και η θερμοκρασία κατά της διάρκεια του ταξιδιού είναι μεγάλη. Ούτε γνωρίζουμε τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με τη μεταφορά ζώων κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Το τι ακριβώς συνέβη στο γκαράζ του πλοίου επίσης δεν μπορούμε να το μάθουμε ακριβώς – καθώς οι ντόπιοι δεν μιλούν για ποικίλους λόγους – το βέβαιο είναι ότι και πάλι τα ζώα, τα σκυλιά αυτή τη φορά, πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανοησία των ανθρώπων

(ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ) που τ’ αντιμετωπίζουν κυρίως ως εργαλεία.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!