Η επανεμφάνιση της Λύσσας στη χώρα μας:ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ!!!



Η επανεμφάνιση της λύσσας στη χώρα μας μετά από 25 χρόνια αποτελεί γεγονός, με μια αλεπού στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης να επιβεβαιώνεται ότι έχει τη λοιμώδη, αυτή, ασθένεια.
Η αλεπού βρέθηκε, πριν λίγες μέρες, στην πλατεία του χωριού και δάγκωσε ένα σκυλί, με τους κατοίκους που είδαν τι συνέβη, να την σκοτώνουν. Κλήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης, η οποία πήρε δείγματα για εξετάσεις, που απέδειξαν ότι η αλεπού έπασχε από λύσσα.
Κρούσματα λύσσας είχαν εμφανιστεί τον περασμένο χειμώνα σε Αλβανία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. Από τότε, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας συνιστά σε όσους εργάζονται στην ύπαιθρο να εμβολιάζονται προληπτικά, αλλά και να εμβολιάζουν τα σκυλιά τους.
 Όπως επισημαίνεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης, παρόλο που η λύσσα θεωρείται κατά κύριο λόγο νόσος των σαρκοφάγων (κατοικιδίων και αγρίων), προσβάλλει πολλά είδη θηλαστικών (όπως βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους), καθώς και τον άνθρωπο.
 Ο ιός της λύσσας μεταδίδεται με το σάλιο μολυσμένων ζώων, τη στιγμή που αυτά δαγκώνουν ανθρώπους ή άλλα ζώα.
 Μπορεί επίσης να μεταδοθεί στον άνθρωπο, όταν αυτός έρθει σε επαφή με το σάλιο μολυσμένου ζώου μέσω εκδορών και μικροτραυμάτων του δέρματος, ή ακόμη και από τους υγιείς βλεννογόνους.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εμείς οι κυνηγοί νομίζω πρέπει να φροντίσουμε αυτό το θέμα με προσοχή για την πρόληψη του διότι όχι μόνο τα σκυλιά μας είναι οι σύντροφοι αλλά και τα εργαλεία που μας δίνουν μια επί πλέον ευχαριστήσει να κάνουμε το Χόμπι μας!

ΠΑΤΑ ΚΑΤΩ ΣΤΑ Link ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

& Νέο Κρούσμα:

Το πρώτο κρούσμα λύσσας σε γάτα επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές. Tο κρούσμα αφορά σε οικόσιτη γάτα στο χωριό Αγρελιά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Να σημειωθεί ότι η γάτα δάγκωσε και μια γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τρικάλων προκειμένου να ακολουθήσει ειδική αγωγή, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης της νόσου.

ΠΑΤΑ ΚΑΤΩ ΣΤΑ Link ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: