Αγριογούρουνα παγιδευμένα σε αρδευτικό κανάλι παλεύουν για τη ζωή τους


Αγριογούρουνα παγιδευμένα σε αρδευτικό κανάλι παλεύουν για τη ζωή τους
Ένα μεγάλο κοπάδι αγριογούρουνων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μωρά, αποπροσανατολίστηκε και αφού διέσχισε το όρος Βερτίσκο, βρέθηκε στα πεδινά και κατέληξε μέσα σε μεγάλο αρδευτικό κανάλι, μεταξύ Δημητριτσίου και Βέργης στο δήμο Βισαλτίας.
Για τη διάσωση των αγριογούρουνων έσπευσαν κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών και Νιγρίτας, υπάλληλοι του δασαρχείου, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου, οι οποίοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τα άγρια ζώα.
Παρά τις ύστατες προσπάθειες διάσωσής τους με αυτοσχέδια κλουβιά, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 περίπου αγριογούρουνα με τα μικρά τους, ενώ έχουν πνιγεί πολλά.
Μέχρι στιγμής, στα νερά του καναλιού που είναι ύψους περίπου 2 μέτρων, παλεύουν να σωθούν δεκαπέντε περίπου αγριογούρουνα.
Σύμφωνα με καταγγελίες της πρόεδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωής Κοντού, "τα αγριογούρουνα κατέληξαν στο αρδευτικό κανάλι, όταν (τρομαγμένα από τους κυνηγούς)(πολλές φορές αντικυνηγοι χωρίς να είναι αλήθεια προβοκάρουνε έτσι τους κυνηγούς ανεύθυνα, δεν ξέρω για το συγκεκριμένο αλλά το έφερα σαν παράδειγμα), έχασαν τον προσανατολισμό τους."
Το γεγονος παντος όπως και να είναι είναι θλιβερο πραγματικα! Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: